Boateng nagyon sajnálja

2010. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton FA-kupa-győztes lett a Chelsea-vel, de bárcsak pályára sem lépett volna a Wembleyben. Michael Ballack és vele együtt egész Németország azonban már nem tudja visszapörgetni az idő kerekét, s a helyi sajtó megfogalmazásával élve össznépi sokkból kellene eszmélni, és elfogadni, hogy a Nationalelf a 98-szoros válogatott csapatkapitánya nélkül kénytelen részt venni a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságon. Ballack a Portsmouth ellen 1-0-ra megnyert találkozón még az első félidő vége előtt kért cserét a ghánai Kevin-Prince Boateng kíméletlen belépőjét követően, ám akkor még nem látszott, milyen nagy is a baj valójában. A 33 éves középpályás azonban a válogatott szicíliai edzőtáborába hétfőn már begipszelt lábbal, mankóval érkezett. Mint kiderült, a jobb bokájában szalagszakadást szenvedett, és nyolc hétnél hamarabb semmiképpen sem kezdheti el az edzéseket. Akkorra pedig már azt is tudjuk, ki nyerte meg a világbajnokságot.
Nehéz lenne elvonatkoztatni attól, hogy Németország a vb-n azonos csoportban van Ghánával, így Boateng éppen a rivális vezérét iktatta ki. A bűnös mindenesetre állítja, hogy az ominózus eset előtt ez meg sem fordult a fejében: „Nem tehetek mást, mint hogy bocsánatot kérek. Elkéstem a belépőnél, és telibe találtam Ballackot, nagyon buta megmozdulás volt. Kétszer elnézést kértem tőle a pályán, a mostanival együtt ez már három. Sajnálom, ami történt, nem vezérelt semmilyen rossz szándék” – fogalmazott a Sport Bildnek nyilatkozva a Portsmouth futballistája.
Németországban megoszlanak a vélemények, hogy a 23 éves ghánai játékos szándékosan okozott-e sérülést, de a többség az igenre hajlik. Az eset további pikantériája, hogy Kevin-Prince Boateng féltestvére, a Hamburgban légióskodó, 21 esztendős Jérome Boateng történetesen a német válogatott tagja. Michael Ballack kiesése nehéz feladat elé állítja Joachim Löw szövetségi kapitányt, akinek jövő szombaton a magyar válogatott elleni barátságos mérkőzésen új hadrendet kell tesztelnie a Puskás-stadionban. A karmesteri pálca vélhetőleg Bastian Schweinsteiger kezébe kerül; feltéve, hogy a Bayern München középpályása ép bőrrel és bokával megússza a szombati, Internazionale elleni Bajnokok Ligája-döntőt…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.