Hűtlen kezelés a gyanú Csepelen

Vona Adrienn
2010. 05. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a volt csepeli rendőrkapitány, Császár Mihály lakásvásárlása ügyében – nyilatkozta lapunknak Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hangsúlyozta: az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik, a hatóság jelenleg a szükséges iratokat szerzi be. A Csepel.info közlése szerint Császár Mihály jogosulatlanul olyan szociális bérlakáshoz jutott, amelyet 2 511 092 forintból, közpénzből újított fel számára az önkormányzat vagyonkezelő cége, és amelyet nem sokkal később 3 003 000 forintért meg is vásárolhatott.
– Ötvenévesen a családi gondjaim miatt lakást kellett igényelnem, de jogsértést nem követtem el. Ha a lakásigénylésem idején az illetékesek hibát követtek el, akkor az ki fog derülni, de nekem ehhez semmi közöm – nyilatkozta Császár.
A csepeli kettős gyilkosság ügyében a volt rendőrfőkapitánynyal összefüggésben bűnpártolás miatt is nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A Budapesti Nyomozó Ügyészség rendelte el a nyomozást, miután a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázására: az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e felelősség amiatt, hogy az iskola igazgatója – aki utóbb gyilkosság áldozata lett – a vérengzés napján feljelentést készült tenni a csepeli rendőrkapitányságon, ám ez meghiúsult.
A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a gazdasági igazgatót, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának MSZP-s tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.