Berényit az osztrák vasút is fizeti?

Vizsgálatot kért maga ellen Berényi János, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesülés elnök-vezérigazgatója, miután felvetődött, hogy a honi érdek-képviseleti szervezet vezetésével egy időben az osztrák állami vasút alkalmazottjaként dolgozik.

2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálatra azért kerül sor, mert a vasúti szakmában elektronikus levélben körözték a német nyelvű dokumentumot, amelyben az osztrák állami vasút, az ÖBB, illetve annak leányvállalata, a Raabersped rögzíti Janos Berenyi Kelet-Európa-tanácsadó feladatait. A tavaly június 1-jei keltezésű iratot többek közt Gustav Poschnalko, az ÖBB azóta elmozdított vezetője írta alá. Lapunk nem érte el Berényi Jánost.
Korábban hasonló témájú kérdésünkre azt válaszolta, hogy nem áll munkaviszonyban az osztrák vasúttal azóta, amióta a Hungrail főállású vezetője. A vasúti egyesülés tegnapi taggyűlésén döntést hoztak arról, hogy vizsgálatot tartanak a kérdésben. Etikai bizottságot állítottak fel, amelynek vezetője Gyurkovics Sándor, tagjai Vadnai Éva, Kukely Márton és Mosóczi László. Kukely Márton lapunk kérdésére elmondta, hogy a bizottság a jövő héten tartja első ülését.
A MÁV székházának cseréjéről
írás a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.