Jobb helyről kidobnák

2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnéztem a Gyurcsány-féle rohamcsapat szombati matinéját – mindnyájuk közül ez a Molnár Csaba a legkétségbeejtőbb. Nem is, amit mond, hanem ahogyan mondja… Túlmozgásos az ember, egyvégtében ordít, jobb helyről azonnal kidobnák. Még bele sem kezd a szózatába, már látni rajta, hogy sakálfokozatból indít, tenyere ökölbe szorul, szemüvege vészjóslóan csillog, nyakán kidagadnak az erek. És akkor mondja – mit mondja: üvölti, sikítja, hörgi, vonyítja az igét. Észveszejtő marhaságokat hord össze, bár ezzel nincs egyedül a Gyurcsány-gálán, ide kifejezetten azokat invitálta a trágár szervező, akik haragban állnak a valósággal.
Molnár Csaba ideális előadó egy ilyen eseményen, szenvedélyesen bigott és fölényesen korlátolt, nem véletlenül volt a libás kormányfő minisztere, s nem véletlenül szavazott nemmel a kettős állampolgárságra. (Az ordítozó ember a megszólalásig hasonlít néhai Marosán Györgyre, akit még Kádár is kirúgott az örökös lármázásért…) A bukott kormányfőnek kifejezetten jól jön a megbomlott szónok, kiegészíti, rusztikusan bornírttá teszi az előadást, fölrázza a csüggedőket, erőt önt a hervadásnak indult demagógokba. Ha ezzel a sereggel akar visszatérni Gyurcsány, nincs miért aggódnunk…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.