Túlzott privatizáció

2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Milibandnek, a brit Munkáspárt vezetői tisztségéért folytatott küzdelem legesélyesebb résztvevőjének el kell távolodnia a privatizációra túl nagy hangsúlyt helyező Blair-féle politikától, ha el akarja kerülni pártja kettészakadását – figyelmeztetett a hét végén a közalkalmazottakat tömörítő legnagyobb szakszervezet, az 1,4 millió tagot számláló Unison vezetője. Dave Prentis azzal vádolja David Milibandet, hogy az úgynevezett Új Munkáspárt elitjének tagjaként a szakszervezetek szétverésén dolgozott.
Az utóbbi években háttérbe szorult szakszervezetek jövő héten tartják kongresszusukat, az Unison pedig már jelezte, hogy a Munkáspárt élén Miliband öccsét, a szerintük a valódi baloldali értékeket képviselő Edet látnák szívesen. „Nem térhetünk vissza az Új Munkáspárt privatizáción és globalizáción alapuló politikájához” – hangoztatta Prentis. David Miliband korábban hangsúlyozta, hogy pártjának meg kell újulnia, az Unison azonban úgy gondolja, Ed Miliband jobban képviseli érdekeiket, amikor arról beszél, hogy a „brutális” amerikai típusú kapitalizmusnak véget kell vetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.