Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Újabb mamut a légtérben

2010. 09. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világraszóló mamutvállalkozásként – United Airlines néven – létrejön a világ legnagyobb légitársasága. Az iparágban immár két éve zajló koncentráció okai a világgazdasági válságban, az üzemanyagárak rohamos emelkedésében, illetve a repülőjegy- árakból származó bevételek mélyrepülésében keresendők.
A monopolellenes hatóságok vizsgálódásai után a hét végén az amerikai kormány is jóváhagyta a rangsorban a harmadik, illetve a negyedik legnagyobb légitársaság, az United Airlines és Continental fúzióját – jelentette a Reuters. A közös cégnek 87 ezer alkalmazottja lesz, s 700 repülőből álló flottája 59 országban 370 célállomás felé viszi az utasokat. Az új légitársaság a Continental színeiben „pompázik”; tőzsdei értéke 3,2 milliárd dollár lesz. Az ügylet hivatalosan október 1-lén válik érvényessé. A fúzió – remények szerint – lehetővé teszi, hogy a két légitársaság mérsékelje költségeit, s megerősítsék pozícióikat a fapadosokkal szemben. Az új óriásvállalat világpiaci részesedése hat, a belföldi 20 százalék körül alakul. Latin-Amerikában ugyancsak zajlik az összeolvadás. Két hete a chilei Lan Airlines bejelentette, hogy – 3,7 milliárd dollárért – megvásárolja brazil versenytársát, a Tam Linhas Aereast, s ezzel Latam néven létrejön Latin- Amerika legnagyobb légi közlekedési vállalata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.