Hazánkat dicséri Amerika

2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örömmel tapasztalom Magyarországon a demokrácia élénkséget és kicsattanó egészségét. Európa és a világ is megismerhette ezt a csodálatos történetet, amit Magyarország véghez vitt, amit a most lebonyolított sikeres választások is bizonyítanak. Ezek mind emlékeztetnek bennünket arra, milyen értékes partner számunkra Magyarország – mondta tegnap James B. Steinberg amerikai külügyminiszter-helyettes, miután találkozott Martonyi János külügyminiszterrel Budapesten. A 2011 januárjában kezdődő magyar, majd az azt követő lengyel EU-elnökségre tekintettel megnő Közép-Európa szerepe az Európai Unióban, ezért is látogatott tegnap Budapestre, majd Pozsonyba az amerikai diplomata, ma pedig a lengyelországi Wroclawban rendezett globális fórumon szólal fel. James B. Steinberg elmondta, az Egyesült Államok erőteljesen támogatja Magyarország törekvéseit az EU Keleti partnerség programjának előmozdítására, illetve a nyugat-balkáni országok uniós integrációját. Az amerikai diplomata üdvözölte, hogy Magyarország vezető szerepet játszik Európában a romaintegráció ügyében.
Az Egyesült Államok érdeklődése a közép-európai térség és azon belül Magyarország iránt változatlanul erős – jelentette ki Martonyi János. A magyar diplomácia vezetője szerint a nagy globális geopolitikai, gazdasági változások közepette a transzatlanti összetartozás és szövetség jelentősége nem csökken, hanem nő.

Szaúdi megállapodás. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a hivatalában fogadta Nizar bin Obeid Madanit, Szaúd-Arábia külügyi államminiszterét. A találkozón megállapodás született a magyar– szaúd-arábiai kapcsolatok dinamizálásáról annak érdekében, hogy azok újra elérjék a 2002 előtti szintjüket A találkozón Orbán Viktor hivatalos magyarországi látogatásra hívta meg Abdallah bin Abdel-Azizt, Szaúd-Arábia királyát. (OS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.