Visszatér a haza rossz szelleme

Olvasónktól
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbenve halljuk a hírt, hogy új sátorverés készül hazánkban. A XIII. kerületi Szent István téren óhajtja egy hatalmas sátor alá gyűjteni „Demokratikus Koalíció” alapítása céljából híveit Gyurcsány Ferenc, a bukott miniszterelnök, a haza rossz szelleme. Ettől a hírtől aztán felborzolódik minden tisztességes magyar ember kedélye. Hogy meri ez a cinikus, mocskos szájú, kártékony ember lekopírozni Lezsák Sándor lakitelki, 1987-ben született ötletét? Azét a Lezsák Sándorét – aki bár ma az Országgyűlés alelnöke – szívében-lelkében ma is megmaradt annak, aki 1987-ben volt; egyszerű falusi pedagógusnak, aki tiszta szívvel csak a nép, az egész haza javát kívánta szolgálni akkori szimbolikus tettével, amellyel egyébként kockára tette maga és családja létét, egzisztenciáját is. Sátrában gyülekeztek akkor a magyarság legjobbjai: írók, költők, jogtudósok, filozófusok, jobb- és baloldaliaknak mondottak egyaránt, akik telve őszinte hazaszeretettel és – akkor még – teljes egységben szerették volna előrébb vinni a magyarság ügyét. Akkor még ki nem mondható céljuk volt, hogy közös összefogással szabaduljanak meg a késő kádári rezsim kommunistáitól, induljunk el végre a demokrácia, a jogállam útján. A lakitelki csoport nélkül aligha jöhetett volna létre a Nemzeti Kerekasztal, nem jöhetett volna létre az első szabad választásokon alapuló többpárti parlament 1990-ben.
Ezt az akkori egyedülálló, önfeláldozó kezdeményezést, a sátorverést teszi szinte gúny tárgyává rossz szellemünk a maga elkésett kezdeményezésével. Az az ember cselekszi ezt, aki emberileg a valódi sátorverőknek a cipőtalpáig sem ér fel, ők ma is az ország tisztelt nagyjai.
Az aztán csak hab a tortán, hogy éppen október végére tervezi gyűlését, amikor az idén végre kordonok, vízágyús rendőrök nélkül, szabadon készülnénk megünnepelni október 23-át. A négy évvel ezelőtti rendőrterror és hatósági erőszak politikai támogatójától, a törvényes és békés Fidesz-megemlékezés véres szétverésén a blogjában valósággal ujjongó Gyurcsánytól ez aztán a cinizmus, a rosszindulat teteje! Az is igen furcsa, hogy a többszörös milliárdos pártvezér az országot járva pénzt tarhál saját gyűlése és mozgalma céljára. Ha már ilyen ötlete támadt, nem tudná vajon a saját pénzéből fedezni? Nem elég az ilyen kétségesen szerzett többmilliárdos magánvagyon, plusz a képviselői fizetés?
Üzenjünk Gyurcsánynak és a többi milliárdos kebelbarátjának: gondolkozzanak el azon, hogy mennyi pénzt tudnának tetemes vagyonukból nélkülözni a vörösiszap-tragédia áldozatainak megsegítéséhez? Tőlük, az elmúlt húsz év nyerteseitől igazán több empátiát és pénzt várnánk el, mint a segélyvonal telefonszámát nyomogató kiskeresetűektől és nyugdíjasoktól.
Simon Istvánné
Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.