Amerika nem felejt

2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barack Obama üzenete is jelzi, hogy egyáltalán nem halványultak el az elmúlt két évtizedben az amerikai–magyar kapcsolatok – mondta tegnap a Magyar Külügyi Intézetben Maximilian Teleki. Az egyesült államokbeli magyar szervezeteket tömörítő Amerikai Magyar Koalíció elnöke emlékeztetett az amerikai elnöknek az 1956-os forradalom 54. évfordulója alkalmából a magyar népnek címzett üzenetére; ebben azt írta, hogy Magyarország továbbra is rendíthetetlen barát és megbecsült NATO-szövetséges. Maximilian Teleki szerint a tények magukért beszélnek, továbbra is nyilvánvaló, hogy Magyarország elsősorban az euroatlanti szövetségben, nem a Kelet felé fordulásban érdekelt. Washington számára pedig nyilvánvaló, hogy a magyar külpolitika prioritása a határon túli magyarok sorsának jobbra fordulása, amely a Magyarországgal szomszédos országok mélyebb európai és NATO-integrációjával érhető el. Maximilan Teleki emlékeztetett arra, Obama elnökké választása után közép- és kelet-európai döntéshozók, értelmiségiek levélben kérték, hogy Amerika ne forduljon el Európától. Teleki szerint a levél rosszul volt kitervelve, de megérti, hogy szerzői valódi félelmekből táplálkozva írták meg.
Az Amerikában élő magyarok és leszármazottaik arra törekednek, hogy a fiatalabb nemzedékek is megismerjék Magyarország történelmét, hagyományait, és megtanulják a magyar nyelvet – mondta kérdésünkre Maximilian Teleki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.