Kulcsár Attiláék meglepődtek

Török László
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csodálkozva konstatálta Kulcsár Attila és védője, hogy a Fővárosi Főügyészség nem változtatott jogi álláspontján, és a megismételt eljárásban újfent sikkasztás miatt emelt vádat a volt befektetési tanácsadó ellen – erről Nagy Gábor, az elsőrendű vádlott védője beszélt lapunknak. Az ügyvéd szerint azért különös ez, mert a másodfokon eljáró Fellebbviteli Főügyészség 52 oldalas átiratában részletesen kifejtette, miért kizárt fogalmilag a sikkasztás. – Érdekes, hogy az egységes ügyészségi hierarchián belül a felettes szervezet véleményét nem osztja a Fővárosi Főügyészség – mondta Nagy Gábor. Kulcsár Attila lapunk kérdésére kifejtette, a tárgyalás első szakaszában kiderülhet, hogy nem történt sikkasztás.
A Fővárosi Főügyészség tegnap közölte, az ügyben – a másodfokú bíróság végzésében foglaltaknak megfelelően – 2010. október elején átiratban nyilatkozott az ügyészség a megismételt elsőfokú eljárás lefolytatására kijelölt bíróságnak arról, hogy az eljárásban nem kívánja megváltoztatni a korábbi elsőfokú eljárásban fenntartott tényállást és minősítést. Ez azt jelenti, hogy a vád tárgya továbbra is különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette.
Sódor István fellebbviteli főügyész a Fővárosi Ítélőtáblán korábban úgy nyilatkozott, az elsőfokú ítélet alapján nem lehet eldönteni, hogy sikkasztást vagy csalást követett-e el Kulcsár. – Ha a volt bróker megtévesztő magatartása miatt jutott az értékekhez, úgy terhére a csalás bűntette látszik megállapíthatónak – írta a fellebbviteli főügyész, akiről tegnap pontatlanul azt írtuk, hogy 2005-ben még fővárosi főügyész volt. Sódor 2004. július 1-jétől fellebbviteli főügyész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.