Uniós intés a Ferihegyi repülőtérnek

2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszólította tegnap az Európai Unió a magyar légügyi hatóságot, hogy minden szolgáltató számára biztosítson egyenlő hozzáférést a Budapest Airport földi kiszolgálási piacához. A Brüsszelben kiadott közlemény szerint a bizottság úgy véli, hogy Magyarország nem teljesíti kötelezettségeit, indokolatlanul és tisztességtelenül korlátozza a piacot. Hazánknak az előírtakat két hónapon belül kell teljesítenie, vagy a bizottság az ügyet az Európai Bíróság elé terjesztheti.
Az ügy hátterében a magyar légügyi hatóság 2008-as döntése húzódik meg, amellyel korlátozta a földi kiszolgálók számát a Ferihegyi repülőtéren – mondta el lapunk kérdésére Vágó József, a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes igazgatója. A döntést a repülőtér átépítése indokolta. Tavaly nyáron megkezdődött a Ferihegy 2A és 2B terminálokat összekötő új utaskiszolgáló épület építése. Emiatt nem lehetett új földi kiszolgálócéget beengedni a piacra – fejtegette ki Vágó József. Akkoriban egy multinacionális vállalat, a Menzies Aviation igyekezett megvetni a lábát a magyar piacon, azonban erre nem kapott engedélyt. A cég ezért az EU döntéshozóihoz fordult, ennek eredménye a mostani felszólítás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.