Átvette a Főtaxi a drosztokat

Némi találékonyságra volt szüksége, de a tegnap reggeli határidőre kiszorította a repülőtér taxiállomásáról a Zóna Taxi autóit a Budapest Airport, és átadta a terepet új szerződött partnerének, a Főtaxinak. A vesztes társaság autói elvonultak, de hoszteszeket küldtek az utasok csábítgatására.

2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap hajnalban, nem sokkal nulla óra után a repülőtér munkatársai eltüntették a Zóna Taxi feliratot a társaság Ferihegyi repülőtér érkezési oldalán lévő bódéjáról – jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója. A Budapest Airportnak (BA) emellett meg kellett akadályoznia azt is, hogy a Zóna Taxi gépkocsijai behajtsanak a korábbi drosztjaikra, ezért – mint az egyik online portál tudósítója közzétette – rendőrautókkal zárták le a bejáratot. Más híradások szerint emellett ellenséges vagy legalábbis ellenérdekű biztonsági szolgálatok jelentős erőkkel vonultak fel a ferihegyi éjszakában, ám tettlegesség nem történt.
Hardy Mihály, a BA szóvivője a múlt héten azt nyilatkozta lapunknak, hogy ha kell, karhatalommal szereznek érvényt a döntésüknek, amelynek értelmében októberben felbontották a Zóna Taxival a 2006-ban kötött és 2011 áprilisáig érvényes szolgáltatási szerződésüket. Eközben újabb pályázatot írtak ki, amelyet a Főtaxi nyert meg. A szóvivő elmondta, a vitás kérdéseket a bíróságon fogják rendezni, eközben a ferihegyi drosztokon december 7-től az új taxitársaság dolgozik.
Cikkünk megjelenése után megkereste lapunkat Veres István, a Zóna Taxi tulajdonosa, és azt állította, hogy intézkedett, a rendőrség ne avatkozzon be a polgári bíróság előtt tárgyalt ügybe. Akkor úgy vélte, hogy társasága tavaszig a repülőtéren marad. Tegnap hajnalban a nemzeti hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy nem szándékoznak erőszakkal rendezni a jogi vitát, ami a BA és köztük zajlik. Ezért az indulási oldalon helyezkedtek el a Zóna autói, és az általuk felkért hoszteszek várták az érkező utasokat, s igyekeztek őket az autóikba irányítani.
A BA közleményt adott ki, amelyben leszögezte: a megállapodásnak megfelelően ezután a Főtaxi szolgálja ki a légi utasokat Ferihegy valamennyi terminálján. A kedd hajnali órák óta a jól ismert társaság jellegzetes, kockás járművei sorakoznak a repülőtéri drosztokon. A Főtaxi az eddiginél olcsóbb és magas színvonalú szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek. Az új partnerrel november végén írta alá a szerződést a repülőteret üzemeltető cég. A megállapodás értelmében a Főtaxi a következő öt évben biztosítja a repülőtéri taxiszolgáltatást a BA termináljairól. A szolgáltatásba beosztott valamennyi jármű rendelkezik hitelkártya-olvasó terminállal, és a cég további műszaki fejlesztéseket is vállalt, amelyeket 2011 első felében vezet be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.