Lázár: Egy romhalmazt örököltünk

Hírösszefoglaló
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korántsem hibátlan minden, ami az elmúlt hat hónap kormányzásában történt – mondta Lázár János a Délmagyarország című napilapnak adott interjújában. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy „tavasszal cselekvési kényszer volt, egy romhalmazt örököltünk. Ilyen helyzetben az ember kevéssé tud a stílusra, az egésznek a körítésére ügyelni, mert lépni kell. Ami tanulság: több időt és energiát kell arra fordítani, hogy az emberekkel megértessük a helyzetet.” Lázár János úgy vélte, egy politikus számára erény, ha a tiltakozás hatására képes átgondolni és megváltoztatni álláspontját. – Meghallottuk a szakszervezetek tiltakozását a 98 százalékos különadó ügyében, és a nagykutyákat vettük célba, nem a nyugdíjba készülő pedagógusokat – fogalmazott. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy most politikai nyilatkozatban garantálja az Országgyűlés az egyéni számlát mindazoknak, akik a magánnyugdíjpénztárból átlépnek az államiba. A készülő médiatörvényről elmondta: a magyar médiatársadalom aggályosnak tart néhány pontot, amiket mérlegelni kell. Közben nem szabad elfelejteni, hogy húsz év alatt a médiavilág megváltozott, a szabályokon is változtatni kell. Így például az, hogy a bűnügyi hírek aránya egy híradóban ne legyen több húsz százaléknál – fejtette ki.
Szegeddel és Hódmezővásárhellyel kapcsolatban elmondta, a két városnak most van egy közös projektje, a tram train, azaz a két belvárost közvetlenül összekötő, integrált villamos- és vasúti rendszer. „Nagy lehetőségeket látok a két város együttműködésében, de az jó lenne, ha Szegeden egyértelmű és világos viszonyok lennének. Hódmezővásárhelynek alapvető érdeke, hogy Szeged régiós központ tudjon lenni – mondta Lázár János.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.