Megszületett az elektronikus illemtár

Bodacz Péter
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Telekom kezdeményezésére elkészült Magyarország legátfogóbb e-etikett gyűjteménye, amelynek célja segíteni az eligazodást és a megfelelő viselkedést az e-világban. E szolgáltatás tanácsokat nyújt arra nézve, hogy miként használjuk a modern kommunikációs platformokat udvariasan, előzékenyen, mások zavarása nélkül, ugyanakkor a technikai lehetőségek adta sokrétű kényelmi funkciókat nem mellőzve. A távközlési társaság szerint minderre azért van szükség, mert az újabb és újabb kommunikációs eszközök megjelenése és ezek állandó változása új viselkedési szokásokat és kapcsolatépítő formákat hívott életre.
– A különböző kommunikációs helyzeteket eltérően értelmezzük, eligazítást pedig a hagyományos „etikettek” csak a legritkább esetben adnak. Szüleink még megtanították, hogy a telefonban illik bemutatkozni, s miként illő társalogni, de tanácsaik jobbára csak a vezetékes telefon udvarias használatára vonatkoztak – hangsúlyozza a Magyar Telekom. A cég kezdeményezésére neves kommunikációs szakemberek, közéleti személyiségek, tudósok, nyelvészek, újságírók, bloggerek, protokollszakértők, színészek közreműködésével egyedülálló iránymutató jött létre, amely a telefon, az elektronikus levél, a szöveges üzenet, a social media, a videokonferencia, a blogok vagy a chat megfelelő használatában nyújt segítséget.
A szakértők eszmecseréinek eredményeképpen létrejött e-etikett a www.eetikett.hu cím alatt érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.