Félkatonai fekete seregek

2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyugvással fogadhatta a lakosság nagy többsége a T. Ház törvénymódosítását, amelynek értelmében különböző, egyenruhának látszó hacukákban nem lehet senkire sem a frászt hozni, s a bennük való utcai masírozás is tiltva vagyon. Aki fékezhetetlenül militarista, vonzódik az uniformisokhoz, kénytelen beérni az otthoni tükör előtti parádézással. Ha semmiképpen nem bírnak magukkal, a kiskertben sétálgathatnak a félkatonai cuccokban. Belátható: ha vannak, nem is kevesen, akikre riasztó hatást gyakorolnak az ilyesfajta öltözékek, akceptálni kell e félelmet még akkor is, ha nem járul a mundérhoz kardcsörtetés, pisztolytáska az abba való lőfegyverrel, de még egy dugós puska sem.
Kíváncsi lennék azonban arra, nem aggódnak-e egyes biztonsági cégek a törvénymódosítás után. Az egyenruhás bűnözés mint új tényállás érinthet olyan vállalkozásokat is, amelyek hosszú évekig szerették uniformisban zaklatni a pórnépet, a szerintük veszélyes elemeket. Az egyik securityszervezet derekas részt vállalt az előző kormány nyolc hosszú esztendeig tartó lakosságzabolázási kiszolgálásában. E buzgalma közepette a legkülönfélébb, fortélyosan félelmetes módokon igazgatta a valósággal uralmára bízott nagyközönséget. Igaz, törvényesen bejegyzett biztonsági cégről van szó. Csakhogy alkalmazottai például szénfekete ruhában teljesítenek szolgálatot. Miért baj ez? Hát mert senki nem a szénbányászokra asszociál, nem is a kéményseprőkre, hanem a történelmi múlt legszégyenteljesebb időszakaira. Vannak még jócskán, akik élőben látták, amint az SS alakulatai masíroznak bőrcsizmákban és ébenfekete uniformisukban Budapest utcáin. Az előző kormány, amely szavakban mindent elkövetett, hogy megbélyegezze a szerinte fasiszta szimbólumrendszerrel jelentkezőket, a kisujját sem mozdította, ha felvonulni támadt kedvük a neonáciknak a fővárosban. Nem volt már ilyen finnyás, midőn saját magánhadseregéről volt szó. Sőt elhalmozta őket állami megbízásokkal. Hovatovább nem is a rendőrségre és a honvédségre támaszkodott, csakis az In-Kal Securityre, amely egy félkatonai szervezet minden ismérvével rendelkezik. Ha a fekete egyenruhák nem az olasz fasisztákat és a német nácikat juttatják valakinek az eszébe, annak komoly iskolázottságbeli hiányosságai vannak.
Nekik lehetett fegyverük? Hozzájuk képest a betiltott Magyar Gárda és más szervezetek tagjai ártalmatlan ólomkatonák, hisz nem hordtak fegyvert, ha csak a mellények fémgombjai nem minősülnek annak. A balliberális oldal egyik ájulásból esett a másikba a rémülettől a gárdisták pincérszerű fekete mellényei és fehér ingei láttán. Ugyan miért nem aléltak el az ijedelemtől, amikor az In-Kal fogdmegjei grasszáltak a kormány megbízásából legszentebb nemzeti ünnepeinken? Pedig ők jogellenesen a motozást is megengedhették maguknak az MSZP–SZDSZ-érában. A kabinet alkotmányba ütközően átadta nekik az állami erőszak monopóliumát. Nem valószínű, hogy azokban a gyerekekben és szüleikben nem keltettek félelmet az in-kalos smasszerek, akik még a cumisüveget is elvették, nehogy egy kiskorú terrorista tejjel támadjon a gyáva, falevelek zörgésére is összerezdülő miniszterelnökre. Ha ezek a visszaélések nem tartoznak az egyenruhás bűnözés kategóriájába, akkor mi? Meg talán az is elég félelmetes volt, amikor kiderült, kormányzati megbízásra egy aktív bíró ellen gyűjtöttek adatokat. Igaz, a legfelsőbb bíró végül kivizsgálni sem tartotta fontosnak a botrányos esetet, mi ne legyünk ilyen nagyvonalúak. Amellett se menjünk el szótlanul, hogy ők nyomoztak maffiaszerűen, nyomozati jogkör nélkül az őszödi beszéd kiszivárogtatója után, üldözve, megfélemlítve például a hangtechnikust.
A közvélemény fel fog lélegezni, ha eltűnnek a félelemkeltő, garázda félkatonai és álbiztonsági szervezetek. Mind.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.