A fröccstől a szatócsig

HUNGARICUM

Munkatársunktól
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolc ügyes a márkateremtésben, ezt a kocsonyafesztivállal is bizonyította. A Fröccsfesztivál is jó brand, most oda invitálják a látogatókat ma és holnap. Az eseménnyel e sajátos magyar koktélt próbálják kihúzni a kulimázból, manapság sokaknak a kannás bor ihatóvá tett változatát jelenti a fröccs. A fesztiválon bejárhatjuk a szebb napokat látott avasi pincéket, az utódokat alkoholmentes kölyökfröccsel nevelhetjük a tradíciók megtartására.
A gyerekek akkor sem járnak rosszul, ha Budapesten töltik a hétvégét, itt a Népligetben lesz kétnapos családi fesztivál a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, szombaton és vasárnap.
A Múltidéző piactér elmúlt történelmi korokba kalauzolja a családokat a honfoglalástól a retróig. Ipar- és kereskedelemtörténeti tárlaton barangolhatjuk be a századfordulós kávéházat és a szatócsboltot, ki is próbálhatjuk az egyes korszakok mesterségeit, és több évszázad ételkínálatát megkóstolhatjuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.