Aki eladósít, nem lesz választható?

Az ősszel a parlament elé kerülő önkormányzati törvényjavaslatban azt is rögzíthetik, hogy az a polgármester, illetve az a teljes testület, amelynek hivatali ideje alatt adósságrendezési eljárás alá vonják az önkormányzatát, tíz évre veszítse el a választhatósági jogát.

Szilágyi Richárd
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabályozást idővel az országot eladósító képviselőkre is kiterjesztenék. – Ha komolyan vesszük, hogy rendet kell tenni az országban, akkor a rendhez hozzátartozik, hogy amennyiben valaki tönkreteszi az országot, annak következménye kell hogy legyen. Minderről Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában, amelyből az is kiderül, hogy a kormánypártok népszerűségvesztése mögött azok a konfliktusok állnak, amelyeket azért vállaltak, hogy az ország kikerüljön a jelenlegi helyzetből. Kósa szerint az ehhez szükséges összes vállalást jövő év végéig teljesíteniük kell, és akkor 2014-ben sem lehet problémájuk.
A politikus úgy véli, Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata oktatási államtitkárnak ugyan jogában állt etikai vizsgálatot kezdeményezni a vele szakmai folytató Pokorni Zoltán fideszes oktatáspolitikussal szemben, de szerinte ez „nem volt okos dolog”.
A nagyobbik kormánypárt ügyvezetője elárulta, hogy a július elején esedékes tisztújító kongresszus a politikai bulvár szempontjából unalmas lesz, vagyis nem hoz változást a Fidesz vezetésében. A beszélgetésből kiderül az is, hogy mi, pontosabban ki szerepel a debreceni polgármester hosszú távú terveinek az élén.
Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.