Árok Kornél: Ez is belefér

Hírösszefoglaló
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazugságokkal is hergelték az összegyűlt tömeget a szervezők a rendvédelmi dolgozók csütörtöki tüntetésén. Árok Kornél, a sztrájkbizottság volt vezetője tegnap már elismerte, hogy indokolatlanul rágalmazták a Hír Televíziót a színpadról. A rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek átalakítása ellen szervezett akción Árok a Hír TV-ről még azt mondta: „Úgy látom, nemcsak mi bohóckodunk, ők is. A következőt közölték a hírekben: az Alkotmány utcában mintegy száz ember demonstrál.” A valóságban azonban a csatorna már déltől tudósított a megmozdulásról, és végig többezres nagyságrendben határozta meg a tüntetők létszámát. Egyes, alkoholos befolyásoltság alatt is álló demonstrálók azonban inkább bohócnak öltözött vezetőiknek hittek, és ezután többször is inzultálták a televízió stábját.
Árok utóbb azt mondta, ő egy kapott információ alapján fogalmazta meg állítását, majd a Hír TV-nek tegnap elismerte, hogy azt nem ellenőrizte, de mint mondta: „azt gondolom, hogy egy bohócország bohócforradalmába ez is belefér”.
A demonstráción egyébként felszólalt az MSZP szóvivője, Kormos Kata is. Az akció szervezői előzőleg azt állították: civil demonstrációt és nem politikai akciót szerveztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.