Az MSZP még mindig Őszöd foglya

Miután Gyurcsány Ferenc egy lezárt borítékban megküldte Mesterházy Attilának, hogy szerinte mely szocialista politikusok adták át a sajtónak az őszödi beszéd hanganyagát, az MSZP elnöke a levelet olvasatlanul megsemmisítette.

Munkatársainktól
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy elmondta, ha a volt kormányfő nem érzi megdönthetetlennek, és ezért nem közli információit, akkor ő sem vállalja ennek felelősségét. Szerinte Pintér Sándor belügyminiszternek nyilvánosságra kellene hoznia a kiszivárogtatás miatt, még a Gyurcsány-kormány idején lefolytatott nemzetbiztonsági vizsgálat eredményeit. Gyurcsány Ferenc levele megsemmisítésére érdemben nem reagált. Mindössze annyit mondott, „gondolkozom rajta, hogy mit gondolok róla”. A Belügyminisztérium jelezte, hogy „nem hajlandó részt venni egyetlen párt belső harcában sem”. Az őszödi beszéd egyébként Szanyi Tibor MSZP-s honatya nyilatkozata után került napirendre a pártban, a politikus azt mondta, Gyurcsány és köre szivárogtatta ki a beszédet. Várhatóan a szocialisták mai kongreszszusán is szó lesz az ügyről, csakúgy, mint a pártszavazásról és a Demokrata Párt megalakítása körüli botrányról.
– Gyurcsány Ferenc jobban tenné, ha befejezné a hazudozást, ám az őszödi útról való letérés nem sikerül neki – mondta Szijjártó Péter, miután a volt kormányfőt az államadósságot vizsgáló albizottságban hallgatták meg. Az MSZP-s politikus itt részben az első Orbán-kormányra hárította a felelősséget az államadósság növekedéséért, holott köztudott, annak mértéke a szóban forgó ciklusban öt százalékponttal csökkent.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.