Befejeződött az animációs filmek fesztiválja

Illés István track32 című alkotása kapta az egymillió forinttal járó nagydíjat a szombaton véget ért 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF). A magyar filmek seregszemléjével párhuzamosan rendezték meg a 7. Nemzetközi Animációs Játékfilm Fesztivált is – mindkét rendezvényen a legutóbbi két évben készült alkotások szerepelhettek.

Munkatársunktól
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életműdíjjal jutalmazták a fesztiválon Dizseri Esztert, akit a magyar animáció krónikásaként is emlegetnek, és köszöntötték a 70 éves Jankovics Marcellt, akinek szerteágazó életművét a kulturális központban rendezett jubileumi kiállításon mutatták be. A KAFF keretében ünnepelték a hazai animációsfilmgyártás egyik fellegvárának számító Kecskemétfilm Stúdió negyvenedik születésnapját is.
A 7. Európai Animációs Játékfilm Fesztiválon Kecskemét város díját Jirí Barta A padláson című műve, a legjobb egész estés játékfilm díját Dominque Monféry Eleonóra titka című alkotása kapta meg. A 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Illés Istvánnak ítélték track32 című alkotásáért, a mű automatikusan bekerül a Cartoon d’Or-ért, a legjobb európai animációért folyó versenybe. A legjobb rövidfilm díját M. Tóth Éva Zenit, a legjobb tv-sorozatét Horváth Mária Magyar népmesék / Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című alkotása kapta, Wonház Annamária Falun című műve lett a legjobb diplomafilm, Kostil Danila The Kolin – Jimmyje a legjobb videoklip, Bogdán Zoltán Ozone Networkje a legjobb alkalmazott animáció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.