Betiltaná a Szvoboda a magyar himnuszt

Tudósítónktól
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indulatos reakciót váltott ki az ultranacionalista Szvoboda Összukrajnai Egyesülés részéről a Beregszászi Járási Tanácsnak az a minap elfogadott határozata, amely szerint a jövőben a közgyűlések plenáris üléseit az ukrán és a magyar himnusz eléneklésével fogják kezdeni. A szélsőjobboldali szervezet sajtószolgálatának közleménye szerint a Szvoboda kárpátaljai szervezete „élesen elítéli az alkotmányellenes lépést”, s azzal a követeléssel fordul Ukrajna államfőjéhez, valamint a Verhovna Radához, az Ukrán Biztonsági Szolgálathoz és Ukrán Legfőbb Ügyészséghez, hogy vessen véget a beregszászi képviselők önkényeskedésének. Az idegengyűlöletéről és többek között a kárpátaljai magyar emlékművek elleni atrocitásokról elhíresült nacionalista szervezet úgy véli, a határozat, amely lehetővé teszi, hogy a hivatalos rendezvényeken egy olyan ország himnusza hangozzék el, amelynek területi követelései vannak Ukrajnával szemben, része azoknak az ukrán államiság elleni támadásoknak, amelyeket immár húsz éve folytatnak a kárpátaljai magyar soviniszta körök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.