Cégek akcióznak az euróért

Munkatársunktól
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös felhívást intéznek vezető német és francia nagyvállalatok az európai politikusokhoz az euró védelmében. Az euró összeomlása végzetes lenne Európa számára – hivatkozik a távirati iroda arra a dokumentumra, amelyet a DPA hírügynökség szerzett meg az akcióban résztvevő vállalatoktól. Az általuk készített felhívást – amelyhez közel ötven német és francia nagyvállalat csatlakozott – a jövő kedden teszik közzé több német és francia lapban. A dokumentum aláírói között van egyebek mellett a BMW, a Daimler, a Siemens, a Bosch, a Telekom és az EADS vezére is. A cégvezetők a dokumentumban többek közt a tagországok gazdasági és költségvetési politikájának jobb összehangolását, átlátható struktúrákat, tisztességes versenyfeltételeket, szigorú stabilitási szabályokat sürgetnek, ezek semmibevétele esetén pedig hatékony szankciókat követelnek. Az akcióban részt vevő nagyvállalatok gazdaságban betöltött szerepe nagyon nagy súlyt képvisel, hiszen összességében több mint ötmillió embernek adnak munkát, s évente másfél ezer milliárd eurós a forgalmuk. E cégek vezetői állásfoglalásukban azt is kiemelik, hogy az euró bevezetése óta jelentősen javult az európai vállalatok nemzetközi versenyképessége, s csupán az euróövezetben kilencmillió új munkahely jött létre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.