Civilek halála Líbiában

Hét polgári lakos, köztük két kisgyermek vesztette életét vasárnapra virradóra a NATO egyik légicsapásában Líbia fővárosában – közölték a helyi hatóságok. Bregában is hibázott néhány nappal korábban a katonai szövetség, ott az ellenállók állásaira dobtak bombát.

Munkatársunktól
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvitték a líbiai kormányilletékesek a Tripoliban tartózkodó külföldi újságírókat a lakóházat ért légicsapás helyszínére a főváros keleti Arada lakónegyedében. Egy romba dőlt kétszintes háznál éppen folytak a mentési munkálatok, holttesteket szedtek ki a romok alól, írta az MTI. Négy másik ház is megrongálódott. Háled Káim líbiai külügyminiszter-helyettes azzal vádolta a NATO-t, hogy szándékosan mért légicsapást a lakóházra. Músza Ibráhim kormányszóvivő barbár cselekedetnek nevezte a bombázást. Mint mondta, öt család lakott a házban, amelyet találat ért.
A NATO egyik harci gépe véletlenül líbiai felkelőkre mért csapást csütörtökön Brega környékén – ismerte el az észak-atlanti szövetség szombaton. Az erről szóló közleményben sajnálatát fejezte ki, hogy a támadásban felkelők vesztették életüket és sebesültek meg. A közlemény szerint a félreértést az okozhatta, hogy a felkelők járművei egy olyan területen jelentek meg, ahova a Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők is bevonultak.
Az ENSZ, az Európai Unió, az Arab Liga, az Iszlám Konferencia Szervezete és az Afrikai Unió magas rangú képviselői szombati kairói tanácskozásukon azt hangsúlyozták, hogy politikai megoldást kell találni a líbiai válságra. A találkozó után kiadott közleményükben fontosnak ítélték „olyan politikai folyamat beindítását, amely megfelel a líbiai nép jogos törekvéseinek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.