Corvinus: évzáró aggodalmakkal

Munkatársunktól
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggodalmak között zárja jubileumi 150. tanévét a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusa; a kertészettudományi, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti karon az egyetem szétszedéséről felröppent információk miatt nyugtalanok a kedélyek. Mészáros Tamás szerint az egyetem mára az ország egyik legmeghatározóbb felsőoktatási intézményévé vált, amely nagy nemzetközi tekintélynek is örvend, így a jövőben is az eddig kialakult struktúrában szeretnék folytatni a munkát. – A legutóbbi kormányzati közlések szerint most nem tárgyalják a felsőoktatási törvény módosítását, és egyelőre a Corvinuson belüli változtatásokról sincs szó – mondta az egyetem rektora. Mészáros kiemelte, a jubileumi tanévhez szinte az alapításhoz hasonló léptékű, összesen mintegy kétmilliárd forintos fejlesztések kapcsolódnak, így csaknem kétszázmillió forintot fordíthattak laboratóriumok fejlesztésére, a műszerállomány korszerűsítésére, és hatszázmillió forint egyetemi forrás felhasználásával az arborétumuk legfelső részén új, korszerű épületbe költözött az Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár. Emlékezetes, egyes elképzelések szerint a felsőoktatási törvényt úgy módosítanák, hogy a jelenlegi 29 helyett csupán 16 önálló állami felsőoktatási intézmény maradna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.