Felmondott szerződések Pécsett

Bóka Máté Ciprián
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiadta az útját a pécsi önkormányzat az Európa kulturális fővárosa program egyik kivitelezőjének, mondván, hibásan teljesített az Axis cégcsoportba tartozó vállalkozás. A pécsi önkormányzat azért döntött a szerződésbontás mellett, mert álláspontja szerint a kft. többször is hibázott a munkálatai során, s nem teljesítette a vállalását maradéktalanul. A cég három köztér megújítására kapott feladatot a program részeként.
Az egyik érintett – nem befejezett – munkaterületet a legutóbbi esőzés súlyosan megrongálta azt követően, hogy az elmúlt tavaszi csapadékos idő súlyos károkat okozott a Vince utcában. A Tettye téren sem végeztek a feladattal, a város szerint 178 millió forint értékű munka elvégzésével adósak.
A Pécsi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Merza Péter nyilatkozata szerint mivel a társasággal szerződést bontottak, más céget bíznak meg a feladat elvégzésével, amelyet egy gyorsított közbeszerzési eljáráson választanak majd ki. Egyelőre kérdéses, hogy a város miképpen érvényesíti követelését a vállalkozóval szemben, kötbért számít fel vagy perre viszi az ügyet.
A történethez hozzátartozik az is, hogy idén január elsejei határidővel szerződést bontott a város az Axis cégcsoporthoz tartozó BS-Axis Kft.-vel is. Ez a társaság végezte a pécsi önkormányzat kezelésében lévő utak síkosságmentesítését. A 2005-ben megkötött szerződés egy évtizedre szólt volna, s a korábbi MSZP-s városvezetés olyan konstrukciót dolgozott ki, amely kötelezővé tette nagy értékű gépek beszerzését a munka elvégzéséhez, ám ez egyben komoly kiadást is jelentett a városnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.