Fokozottan ellenőrzik a felvonulást

Hírösszefoglaló
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forgalomkorlátozást és fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség a fővárosban a mai Budapest Pride 2011 elnevezésű rendezvénnyel összefüggésben. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta: a forgalmirend-változás tegnap este hat órától ma éjfélig tart, továbbá megállási és parkolási tilalmat vezetnek be a felvonulás útvonalán a Hősök terétől a Bajcsy-Zsilinszky úton át az Alkotmány utcáig tartó szakaszon.
A rendőrség a menet idejére ma 15 órától 18 óráig lezárja a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között. Azokat az autókat, amelyeket tulajdonosaik nem visznek el, a rendőrség elszállítja.
Az elmúlt vasárnap kezdődött Budapest Pride elnevezésű leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) film- és kulturális fesztivál részeként rendezett meleg méltóság menetének biztosítására „megfelelő létszámmal” készül a rendőrség – közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy bárkit igazoltathatnak, ruházatát, csomagjait átvizsgálhatják azért, hogy bármiféle jogellenes cselekményt megelőzzenek, illetve megakadályozzanak. Horváth Katalin Fanni közlése szerint a homoszexuális-felvonulás ellen több demonstrációt is bejelentettek, ezeket a rendőrség szintén a megfelelő létszámmal fogja biztosítani.
Közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról és szolidaritásáról a magyarországi felvonulást a budapesti amerikai, ausztrál, belga, cseh, dán, brit, finn, holland, horvát, ír, kanadai, luxemburgi, német, norvég, portugál, spanyol, svájci, svéd és szlovén nagykövetség, amelyet Nagy-Britannia budapesti nagykövetsége juttatott el az MTI-hez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.