Gyanús a hallgatag csepeli alapítvány

Sikkasztás és hűtlen kezelés alapos gyanújával tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen Németh Szilárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere. Gyanúját az a nyolcmillió eurós jelzálog- és vételijog-bejegyzés keltette fel, amelyet a Csepel SC Alapítvány a tizenegy éve nem is létező egyesület sporttelepére jegyeztetett be. Az érintettek állítják, várják a hatóságok vizsgálatát.

2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évtizede kifejezetten a helyi élsport és diáksport támogatására hozták létre a Csepel SC Alapítványt, amely a mai napig nem hajlandó válaszolni arra, hogy a feljelentésemben szereplő ügyletek kinek az érdekét szolgálták – szögezte le Németh Szilárd. Kiemelte: járulékaival együtt a hárommilliárd forintot is megközelíti a csepeli központi sporttelep és a kis-Duna-parti létesítmények több mint tízhektáros ingatlanának elzálogosítása. Az egykor világhírű egyesület területe tovább pusztul, rozsdaövezetté vált. A polgármester arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy az esetleges büntetőeljárás lefolytatásával ne a kerületi rendőrkapitányságot és az illetékes ügyészséget bízza meg. Mindezt azzal indokolta, hogy több büntetőeljárás is zajlik az önkormányzat előző vezetését, valamint a volt kerületi rendőrkapitányt érintő ügyekben. A polgármester emlékeztetett: az idén februárban a legfőbb ügyészhez fordult amiatt, hogy az alapítványt Podolák György volt MSZP-s parlamenti képviselő elnöksége alatt az offshore cégek tulajdonában lévő Cs. Sziget-Invest Kft.-nek játszották át. – Az önkormányzat korábban 800 millió forint közpénzzel támogatta az alapítványt. A kuratórium tagjai közül többen is az Indotek nevű ingatlanfejlesztő cégcsoporthoz tartoznak – fűzte hozzá Németh Szilárd.
Jellinek Dániel kuratóriumi tag, aki számos, az ingatlanfejlesztésben érdekelt cég tisztségviselője is, lapunknak azt mondta: magánalapítványról van szó, amelyet húsz éve a csepeli nagyvállalatok hoztak létre. – Semmi közünk offshore cégekhez és a Cs. Sziget-Invest Kft.-hez, törvényesen működünk. Állunk a vizsgálatok elé: ma is 11 egyesület 1600 versenyzője és a kerületi iskolások sportolhatnak itt. Az Indotek évente 50 millió forinttal, az önkormányzat tavaly óta pedig semmivel nem támogatja ezt. Szívesen tárgyalnék a polgármesterrel, de eddigi megkereséseinkre éppen ő nem válaszolt – mondta Jellinek Dániel. Kérdésünkre, hogy mire költötték a feljelentésben kiemelt, nyolcmillió eurós hitelt, csak annyit közölt: a befektetések hozamát használják fel a sport támogatására.
– Remélem, bíróság elé kerül az ügy, ahová elmegyek, hogy vége legyen Németh folyamatos hazudozásának – reagált Podolák György, aki a csepeli kettős gyilkosság büntetőperének egyik tanúja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.