Harcsa, Bacskai: kitűnő bemutatkozás

Ch. Gáll András
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazolták papírformát a mieink az ankarai ökölvívó Eb nyitónapján, pedig paraszthajszálnyi hiányzott csak ahhoz, hogy a várt 2:1 helyett 3:0-lal kezdjenek legjobbjaink. Mondjuk ki bátran: Varga Miklóst lepontozták az orosz Ildar Vaganov ellen.
Az ifjúsági olimpia bronzérmesének akkor is ki kell tennie magáért, ha még nem töltötte be a 19. életévét – a középsúlyú Harcsa Zoltán ennek megfelelően is bokszolt Tomasz Jablonski ellen, amikor a 16 közé jutás volt a tét. Mindhárom menetet megnyerte a derék iparosnak minősíthető lengyel ellen, olykor felvillantott valamit a jövő nagy ökölvívójának repertoárjából, elhajlásai, összességében simán nyert 19:12-re. Ezek után komoly meglepetést okozott a kispesti bunyós nyilatkozatával: „Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, ment már nekem sokkal jobban is…” Erre mit lehet mondani? Sokkal szívesebben hallgatunk efféle elégedetlenkedést, mint egy vesztes meccs után azt, hogy „pedig milyen jól bokszoltam…”
Pedig a könnyűsúlyú Varga Miklós tényleg nagyon jól bokszolt, sőt, talán élete legjobbját nyújtotta az idei orosz bajnok Vaganov ellen, mégis ellenfelét hozták ki győztesnek. A hajdúsámsoni Eb-bronzérmes az egész magyar tábor szerint megnyerte a meccset, ám a pontozótáblán 20:17 állt Vaginov javára.
Ahogy elnézzük, Bacskai Balázsnak teljesen mindegy, hogy ki az ellenfele. A Vasas Európa-bajnoka kicsit feszült volt („Életemben először készültem Eb-re úgy, hogy én vagyok a címvédő”), az ellenfél, az angol Scott Cardle bivalyerős – az első menetet 5-5-re hozta –, de aztán 69 kilós klasszisunk ledarálta a szigetországit, akinek a második menetben már dőlt az orrából a vér, és akire rá is számolt a bíró a vége felé. 17:12-re nyert Bendzsi, aki azért alaposan elfáradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.