Három évre kizárta a Győrt az UEFA

Munkatársunktól
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken licencproblémák miatt három évre kizárta a Győri ETO FC labdarúgócsapatát az európai kupasorozatokból. A magyar klub az MTI-nek megerősítette a büntetés tényét, amely
50 000 eurós pénzbírságot is tartalmaz első fokon. Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette 100 000 euróra, mivel nem tartatta be a szervezet licencelőírásait.
A győriek az elmúlt idényben nem kvalifikálták magukat egyik európai kupasorozatra sem, így jelenleg csak a pénzbüntetés sújtja az együttest, amelyet egy éve a szlovák Nyitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiverése után a horvát Dinamo Zagreb búcsúztatott.
Klement Tibor ügyvezető szerint ők nem hibáztak, mert a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el.
– Az UEFA licencbizottsága szerint a 2009. december 31-vel lejárt tartozási kötelezettségünknek nem tettünk eleget – mondta Klement, aki hozzátette, nem is tartoztak, mert észt játékosuk, Ahjupera klubja a vételár maradékáról, ötvenezer euróról nem bocsátott ki számlát, így nem is fizethettek. A sportvezető kiemelte, a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg és akkor ki is egyenlítették. Az európai licencet a 2009-es mérleg alapján adták be 2010 márciusában, ebben pedig a magyar törvényi előírások alapján nem szerepelhetett ez a tétel.
– Amikor megkapjuk a határozatot, természetesen fellebbezünk – zárta szavait Klement.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.