Határátlépések, metamorfózisok a MűPában

Makrai Sonja
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap veszi kezdetét a budapesti Művészetek Palotája szokásos nyári zenei fesztiválja, a Hey June. Zenei kísérletezések, crossover próbálkozások, a műfaji keretek lebontása – ezek a hívószavai a könnyűzenei mustrának, amely két hétvégén várja az
újra nyitott zenerajongókat a MűPában.
Elsőként, most vasárnap kétszer is a Subscribe áll színpadra: a rock-metál együttes sessionfúvósokkal és -vonósokkal kiegészülve kemény, elementáris erejű dalaikat intim, akusztikus és könnyed, popos köntösbe csomagolva adja elő, de salsa, jazz, funk, hip-hop és trip-hop elemeket is ötvöznek majd a fiúk.
A Hey June következő etapja kedden lesz: Jamie Winchester és alkalmi zenekara halfplugged koncertet ad csendesülős, ütős rockos dalok egyvelegéből. A tetőpontot várhatóan pénteken a Karaván Família crossover koncertje jelenti majd. A romafolk zenekar zenész barátaival áll színpadra, egymás dalait adják elő, saját arcukra, hangjukra formálva. Ott lesz Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Kowalsky, KRSA a Pannonia All-Stars Ska Orchestrából, Tanka Balázs, a supernemes Papp Szabi, Czutor Zoltán, Csongor Bálint és Tilk Máté a Subscribe-ból. A Karaván Família pedig nemcsak saját szerzeményeit, de az elmúlt negyven év hazai zenei palettájának nagy dalait is elénekli a saját szájíze szerint.
A Hey June jövő hét végén a The Qualitons és a Magna Cum Laude koncertjével zárul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.