Házi feladat és támogatás Szerbiának

Munkatársunktól
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koppenhágai csatlakozási feltételekre hívta fel a figyelmet a szerb európai integrációs törekvésekkel kapcsolatban az EU bővítési biztosa egy tegnapi sajtótájékoztatón. „Ratko Mladics elfogása nagyon fontos lépés volt, hogy elháruljon egy politikai akadály a szerb uniós tagság útjából, de nem csökkentette a házi feladatok listáját” – idézte az MTI Stefan Fülét, aki rámutatott, hogy még folyamatban van a Szerbiáról szóló bizottsági állásfoglalás kialakítása.
Eközben a Visegrád plusz kezdeményezés (amely azzal a céllal jött létre, hogy a jelenlegi V4-ek közötti együttműködés Bulgáriával és Romániával V6-ra bővüljön) hat néppárti európai parlamenti képviselője tegnap levélben fordult az EU külügyi főképviselőjéhez Catherine Ashtonhoz, amelyben felhívták a figyelmet Szerbia uniós integrációjának felgyorsítására. „Az Európai Parlament, valamint a Visegrád plusz kezdeményezés tagjaiként legmesszemenőbben támogatjuk Szerbiát az európai uniós tagságához vezető úton” – fogalmaztak a levél aláírói.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.