Jól sikerült testvérbosszú Bacskai kárára

Ch. Gáll András
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös hétvége volt a bunyósainknak az Eb-n. Már reggel kaptuk a „fülest”, hogy a szupernehézsúlyú Bernáth István mérkőzés nélkül bejutott a legjobb 16 közé, mert izraeli ellenfele, Juszef Abed El Gani nem lát a jobb szemére. Este találkoztunk Juszeffel a szállodában, tűzvörös volt a látószerve, három hete szerezte a sérülést egy versenyen. Amikor elé raktak egy papírt, eltakarták az ép szemét, és a szöveget képtelen volt elolvasni…
Este a nehézsúlyú Darmos József az azeri Tejmur Mammadov ellen az Eb addigi legnagyobb meccsét bokszolta. A 19 éves ellenfél, az idei Bocskai-emlékverseny győztese 10-3-ra, majd 15-9-re elhúzott. Számoltak is honfitársunkra, ám feltámadt, megrendítette az elfáradt tinédzsert, erőfeszítése ahhoz volt elegendő, hogy 20-20-ra egyenlítsen. A segédpontok azonban az azerinek kedveztek 110:96-ra.
Tegnap beszökött a nyár a török fővárosba, perzselődünk az anatóliai kánikulában. A hangulat is forró az Ankara Arenában, az orosz Balaksin és a hazai Selcuk légsúlyú meccse után le akarták bontani a szurkolók a csarnokot, mert 15-13-ra az oroszt hozták ki a pontozók – jogosan. Kalucza Norbert is így veszített 28-11-re Andrew Selby ellen. A walesiek Eb-bronzérmese (2008), a tavalyi Bocskai-emlékverseny 54 kilós győztese végig jobb volt.
Bacskai Balázstól vártuk a vasárnap bearanyozását, ehelyett maradt a töprengés, mi lett volna, ha nem intik meg nagyváltósúlyú címvédőnket. Aki egy ponttal elvesztette a francia Adriani Vastine – a tavalyi, moszkvai döntőben vert Alexis bátyja – elleni meccsének 1. menetét, a második egál volt, azt hittük, a harmadikban ledarálja Bendzsi a fáradó franciát. Nem így történt, meg is intették, Vastine balhorgai találtak, és a pontozók 20-13-ra őt hozták ki győztesnek.
„Mondtam, ne nyomja le a francia fejét, meg fogják inteni. Meg is intették. Szerintem Bendzsi nyert, de tényleg sokszor ült a francia balhorga” – ismerte el Kovács László kapitány. „Nem a világ vége, megy tovább az élet, talpra kell állni” – összegzett Szántó Imre, s ezzel maradéktalanul egyet kell értenünk. Már csak a nyolc közé jutásért ma bokszoló öt honfitársunk miatt is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.