Jutalékot kell fizetni a társkártyáért

Munkatársunktól
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél százalékban rögzítette a kormány a Széchenyi-pihenőkártya használatánál a kapcsolódó szolgáltatások után fizetendő jutalékot, és módosította a társkártyák igénylésének feltételeit is – derül ki a Magyar Közlönyből. A módosítás szerint a szálláshelyeket biztosító cégek a kapcsolódó szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak a kártya használatáért legfeljebb az utalvány beváltási értékének 1,5 százalékát számíthatják fel jutalékként. A módosítással nem lesz ingyenes az első társkártya sem. Ennek előállítási és kézbesítési költségeit az intézmény a munkavállalóra háríthatja, ám ennek költsége nem haladhatja meg társkártyánként az 1500 forintot.
A társkártya használatával és a támogatás igénybevételével, valamint a társkártya visszavonásával kapcsolatban – a társkártya előállítási, kézbesítési költségeitől és az elveszett, ellopott vagy megrongálódott társkártyák pótlásától eltekintve – a munkáltatónak és a munkavállalónak díjat, egyéb költséget a kibocsátó intézmény nem számíthat fel.
A pihenőkártyával kapcsolatos döntéseket és a jutalék maximális mértékét a távirati irodának adott nyilatkozatában mind a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke, mind pedig a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára méltányosnak nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.