Káosz, török rulett az Eb-sorsoláson

Ch. Gáll András
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakad az eső a török fővárosban, amely amúgy sem tartozik Európa legszemrevalóbb települései közé. Mindezt tetézi, hogy csapatunk szálláshelye, a Hotel Royal Carine egy éjjeli menedékhely színvonalát közelíti, de hát nem azért jöttünk a férfi ökölvívó Eb-re, hogy összekeverjük egy kéjutazással. Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke tömören így összegezte az eddig tapasztaltakat: „Ez maga a káosz.”
Ha így is van, legalább a tegnap délután megtartott sorsolásra nem lehet sok panaszunk. Tíz versenyzőnk közül öt erőnyerő, a 49 kilós Lakatos István egy nyert meccsel érmes lehet, a bolgár Georgi Andonovot kell legyőznie jövő kedden.
Esélyeseink közül az Eb-címvédő Bacskai Balázs (69 kg) már ma este szorítóba lép a 16 közé jutásért az angol Scott Cardle – a 2009-es milánói vb negyeddöntőse – ellen, aztán a moszkvai Eb döntőjében legyőzött francia Alexis Vastine bátyjával, Adrianival találkozhat. Az orosz és az ukrán fiú a másik ágra került. „Örökös” érmes csapatkapitányunk, Káté Gyula (64) egy némettel, Thomas Vahrenholttal kezd hétfő délután a 16 között, az Eb-3. Darmos Józsefnek (91) az idei Bocskai-emlékverseny győztese, az azeri Tejmur Mammadov jutott – szombaton –, a tavalyi ifjúsági olimpia bronzérmese, Harcsa Zoltán (75) első ellenfele a lengyel Tomasz Jablonski, már ma.
Varga Miklós (60) „belehúzott”, neki szintén mára az idei orosz bajnokot, Ildar Vaganovot dobta ki a gép, de a szupernehézsúlyú Bernáth István (az izraeli El-Ghanival kezd) és az 52 kilós Kalucza Norbert (az Eb-3. walesi Andrew Selbyn kellene túljutnia) sem boldog.
Amúgy meg Szántó Imre mesteredző örökbecsű mondását kell idéznünk: „Érdekes, Kovács Pistinek mindig jó sorsolása volt!” Hisz Kokó szinte mindenkit megvert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.