Kiprich és Vincze újra Tatabányán

MTI
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párhuzamos életrajzok: Vincze István 1976-tól 1988-ig, majd 2000–2001-ben, Kiprich József ’76-tól ’89-ig, majd ’98 és 2001 között futballozott tatabányai színekben, s nyert együtt többek között bajnoki ezüst- és bronzérmet. Most előbbi szakmai igazgatóként, utóbbi vezetőedzőként tér vissza a klubhoz, amely legutóbb a 7. helyen végzett az NB II Keleti csoportjában. A tegnapi tájékoztatón Vincze elmondta, a korábbi játékosok közül tízen biztosan maradnak.
A Duna FC Tatabánya főtámogatója a Mészáros és Mészáros Kft. lesz, amely május végén megvásárolta a gárda tulajdonjogának 50 százalékát, s évi 50 millió forinttal segíti az egyesületet. – A csapat neve azért változik meg, mert a Dunaaszfalt cégcsoport név- és mezszponzorként évi 25 millió forinttal támogatja az együttest – mondta Mészáros Lőrinc, a főszponzor tulajdonosa, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) kuratóriumának elnöke, aki hozzátette, az önkormányzat évi 36 millió forinttal és a létesítményhasználattal segíti a csapatot.
A szakmai munkát a PFLA felügyeli (tehát a felcsútiak Székesfehérvár, a Videoton helyett Tatabánya felé nyitottak), s létrehoztak egy szakmai tanácsadó testületet, amelyben a klub korábbi játékosai, így például Csapó Károly és Szabó György is helyet kaptak. A tatabányai stadiont Grosics Gyuláról neveznék el, ez várhatóan augusztusban, egy gálamérkőzésen történik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.