Koncertdömping a zene ünnepén

R. Kiss Kornélia
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár leghosszabb napján hagyományosan a zene ünnepét tartják országszerte. Ma Budapesten is fölzeng a világ, önként jelentkező művészek ingyenkoncertjei próbálják majd elnyomni a nagyvárosi zajszennyezést. A fővárosban számos utcai színpad és klub kínál zenei élményeket a legkülönbözőbb műfajokban. A Millenáris nagyszínpadán magyar és nemzetközi könnyűzenei koncertek lesznek a Francia Intézettel közös szervezésben, az Európa-pont pedig amatőr és akusztikus zenei koncertekkel kapcsolódik be a késő estig tartó kavalkádba. A Ráday utca és a Tompa utca több pontjára utcazenészek települnek ki, a klasszikus zenére vágyók pedig a Bakáts tér és a Ferenc tér színpadai felé vehetik az irányt. A szintén kilencedik kerületi Nehru part magyar és nemzetközi világzenei koncerteknek ad otthont, és lesz kisebbségek színpada is a Madách téren. A Magashegyi Underground zenei rajtaütései a fogaskerekűn várhatók, az Intim Torna Illegál zenekar pedig sokszemélyes biciklin tekeri körbe a zeneünnep helyszíneit.
Pécsett egészen komolyan vették a missziót, már reggel fél héttől szól a zene a belvárosban, de Balatonlellén, Debrecenben, a szomszédos Nagyváradon, Egerben, Miskolcon és Székesfehérváron is lesznek koncertek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.