Lakásán támadták meg a házaspárt

Csibra Tibor
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnügyi technikusok a nyomokat rögzítik Kecskeméten, a város központjához közeli Fecske utcára néző ablaknál, amelyen keresztül a tettesek bejutottak a házaspár lakásába


Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, s ott életmentő koponyaműtétet hajtottak végre tegnap azon az 51 éves férfin, akit 60 esztendős feleségével együtt lakásukban támadtak meg, és vertek össze ismeretlenek hajnalban Kecskeméten. Az asszony szintén súlyos állapotban van, több csontja eltört – tájékoztatta lapunkat Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A nyomozók lapzártáig helyszíneltek a támadás helyszínén, a Bem utcai társasház egyik lakásában, közben lezárták a szomszédos Fecske utcát is. A hatóság életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást az ismeretlen elkövető vagy elkövetők ellen. Nyikos Tamás hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy rablás történt-e, annak megállapítására a házaspár tagjainak át kell majd nézniük, hogy mi tűnt el az ingatlanból, de még mindketten kórházban vannak, a nyomozók csak az asszonnyal tudtak váltani néhány szót.
A rendőrséget a nő értesítette tegnap kora reggel azzal, hogy a földszinti lakásuk ablakát ismeretlenek betörték, majd odabent bántalmazták őt és férjét. A távirati iroda megszólaltatta az egyik szomszédot, aki a járőrök megérkezése előtt az udvaron talált rá a vérző fejű asszonyra, majd együtt mentek be a lakásba, ahol az ágyban véresen, mozdulatlanul feküdt az életveszélyesen megsérült férj. A szomszéd beszámolója szerint a régi épületben négy-öt család lakik, a sértettek jó körülmények között élnek, a férfi a megyei kormányhivatalnál dolgozik, s jó kapcsolatban vannak a többi lakóval.
Nyikos Tamás beszámolt róla, hogy a támadás helyszíne közel van Kecskemét belvárosához, és jó környéknek számít a megyeszékhelyen. A nyomozók tegnap a helyszíneléssel együtt megkezdték a környék lakóinak kikérdezését, hogy azok láttak-e idegeneket az utóbbi napokban, így kiderülhet, hogy hányan voltak a támadók. A szakemberek ugyanakkor vizsgálják a sértettek életkörülményeit is, hogy megállapíthassák, azok nem valamilyen leszámolás áldozatai lettek-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.