Lámpagyár épül a Berettyó partján

Hírösszefoglaló
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Energiatakarékos közvilágítási Led lámpatesteket gyártó üzemet épít Berettyóújfaluban a helyi Mezeivill Kft.; az 50 százalékos uniós támogatásban részesülő, csaknem 600 millió forintos beruházás alapkövét a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára helyezte el. Az MTI beszámolója szerint Czomba Sándor kiemelte: magyar fejlesztésű terméket és magyar befektetést támogattak hátrányos helyzetű térségben. Mint mondta, a munkaügyi alapban rendelkezésre álló ötmilliárd forintra többnyire kis- és középvállalkozások (kkv-k) tízmilliárdos igényt jelentettek be. – A kkv-k foglalkoztatásbővítését személyenként 2,2 millió forinttal támogatjuk, s ezért két évig kell alkalmazni az illetőt – fejtette ki Czomba, kiemelve: az északi megyékben van a regisztrált álláskeresők 40 százaléka.
Mezei József, az évi kétmilliárd forintos árbevételű Mezeivill Kft. ügyvezetője elmondta: a mostani beruházással több mint megduplázza jelenlegi 50 fős foglalkoztatási létszámát a cég. A Strike Led köztér-világítási lámpatest 50-60 százalékos energiamegtakarítást jelent a jelenlegi lámpák energiafelhasználáshoz képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.