Lezuhant az ismert lengyel műrepülő

Hírösszefoglaló
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gépével a Visztulába zuhant szombat délután a lengyelországi Plockban megrendezett légi bemutatón az egyik legtapasztaltabb lengyel műrepülő, Marek Szufa, akinek életét minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni – jelentette a távirati iroda. A pilóta Christen Eagle II N54CE típusú gépével éppen egy akrobatikus mutatvánnyal kápráztatta el a szép számban összegyűlt nézőközönséget. Egyelőre ismeretlen okból túlságosan közel ereszkedett a folyóhoz gépével, amely a vízbe zuhant és elmerült. A búvároknak 20 perc elteltével sikerült kiemelniük a vízből a pilótát, akit a mentők több mint fél órán keresztül próbáltak újjáéleszteni, sikertelenül. Kórházba szállították, ahol késő este halottnak nyilvánították. Marek Szufa 57 éves volt, több mint 20 ezer órát repült. Szakértők szerint nem valószínű, hogy műszaki hiba vezetett a katasztrófához. A baleset miatt lemondták a légi bemutató további szombati és tegnapi programjait és a kísérő rendezvényeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.