Lukasenko: Budapest Amerika támasza

Munkatársunktól
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minszkben Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök azzal vádolta meg a helyi médiát, hogy gazdasági problémákat idézett elő, és elítélte a „Fehéroroszország öszszeomlásában reménykedő” külföldi nagyhatalmakat – írta az MTI. A rádióban is közvetített sajtótájékoztatóján Lukasenko kirohant az újságírók és az „internetnek nevezett szemét” ellen.
A hónapok óta valutaválsággal küszködő Fehéroroszország a minimumra csökkenti a behozatalt, ha a helyzet súlyossá válik – közölte a volt szovjetköztársaságot 17 éve vaskézzel irányító Lukasenko. – Az újságírók nagy szerepet játszottak a pánikkeltésben. A fogyasztói piac felborulását több sajtóorgánum idézte elő – hangoztatta a fehérorosz elnök.
Az elnök nekitámadt a külföldi nagyhatalmaknak, akik „a szájuk szélét nyalogatják, várva, hogy összeomoljunk”. Alekszandr Lukasenko egy helyen Magyarországot is megemlítette Lengyelországgal együtt, mondván, hogy ezek az országok „az Egyesült Államok támaszai” Európában. Emlékezetes, hogy az elmúlt hetekben több olyan videofelvétel is felkerült a videomegosztó oldalakra, amely kellemetlenül érintette a magyar diplomatákat Fehéroroszországban, és amely ellen tiltakozott a magyar külügyminisztérium is. Egyes szakértők ezzel kapcsolatban felvetették, hogy az ügyek mögött a fehérorosz titkosszolgálat állhat.
Lukasenko nem kímélte hagyományos szövetségesét, Oroszországot sem, amely szerinte szintén felelős országa nehézségeiért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.