Másodfokon Stohl András büntetőpere

Nagy Áron
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap folytatódik Stohl András büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon; a másodfokon eljáró testület várhatóan ítéletet hirdet a színész-műsorvezető okozta tavalyi baleset ügyében. Emlékezetes: március végén nem jogerősen már két év négy hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Budakörnyéki Bíróság Stohl Andrásra, miután az ismertetett szakértői véleményből kiderült, hogy a színész hibájából bekövetkezett autóbaleset sérültjének, K. Pálnak az egészségromlása maradandó. Miként megírtuk, Stohl András 2010. május 8-án hajnalban Fót határában Subaru terepjárójával áttért a szemközti sávba, és két szabályosan közlekedő autóval ütközött. Az első jármű sofőrje, K. Pál súlyos, lánya könnyebb sérüléseket szenvedett, akárcsak két lány, aki három társával együtt ült a másik kocsiban. Stohl András ittas volt, és a baleset előtt – közelebbről meg nem határozható időben – kokaint is fogyasztott. A színész-műsorvezető a tárgyaláson végig bűnösnek mondta magát, de az is kiderült róla, hogy – saját bevallása szerint – bajban időnként ösztönösen másra hárítja a felelősséget. Ezt akkor árulta el, amikor számon kérték rajta, hogy több tanú szerint párját az ütközés után rá akarta venni: mondja azt, ő vezetett. Stohl egyébként nem emlékezett biztosan a kérdéses telefonbeszélgetésre. Arra pedig nem tudott magyarázatot adni, miért hagyta el élettársa autójával a baleset színhelyét. Az ítélet után a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.