Megállapodás az egyetemekkel

Szabó
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesti egyetemekkel, rektorokkal és a hallgatókkal írt alá együttműködési megállapodást tegnap Tarlós István (Fidesz– KDNP) főpolgármester. A Fővárosi Közgyűlés korábbi döntésének megfelelően a városháza most a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával vette fel a hivatalos kapcsolatot. – Többszörös adósságot róttunk le – emelte ki Budapest vezetője. Szerinte a főváros korábban sok értelmetlen, rossz szerződést kötött, rosszul gazdálkodott, a beruházások előkészítése hiányos volt. Hozzátette: ha már korábban igénybe vették volna az egyetemek tudás- és ismeretanyagát, a város ma előrébb tartana Tarlós István az együttműködés lehetséges területeként említette a közös konferenciák szervezését és a tudományos turizmus fellendítését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.