Napelem- és citromsavgyár: jöhetnek a kínai befektetők

Kína fontos szerepet szán hazánknak – ez derült ki a kínai kereskedelmi minisztérium főosztályvezető-helyettesének szavaiból, aki Pekingben – a kínai miniszterelnök európai látogatását beharangozó tájékoztatón – azt mondta: Kína egyik legfontosabb régióbeli kereskedelmi partnere Magyarország.

Hajdú Péter
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az üzletemberek jó terepnek tartják hazánkat, jelzi ezt, hogy jelenleg többféle befektetésről zajlanak tárgyalások. Két beruházás esedékes a közeljövőben: hazánkból kívánja citromsavval ellátni Európát a China BBCA Group co., s kínai partnerrel napelemüzem létesítését tervezi Berettyóújfaluban az Orient Solar Kft. A Financial Times egyik internetes jegyzetírója szerint Magyarországnak nagy siker, hogy a kínai miniszterelnök Budapestre is ellátogat.

Részletek a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.