Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prague Daily Monitor
Pénzjutalomban és hivatalos elismerésben részesülnének azok a cseh állampolgárok, akik részt vettek az 1948 és 1989 között hatalmon lévő kommunista rezsim elleni küzdelemben – erről hozott döntést
a prágai parlament alsóháza.
A jobbközép koalíciós kormány által beterjesztett javaslat szerint 100 ezer cseh koronát (több mint egymillió forintot) kaphatnak, esetleg nyugdíjuk növekedésére számíthatnak azok, akik bizonyítani tudják, hogy harcot vívtak a kommunizmus ellen. Történészek bírálták a törvényjavaslatot, mondván, nem állnak rendelkezésre megbízható dokumentumok a kommunista érából.


The Washington Post
Amerika börtönproblémával küszködik. Soha a világtörténelemben nem fordult még elő, hogy egy ország ennyi állampolgárát lecsukta volna. Több börtönnel rendelkezünk, mint Kína, pedig ott egymilliárddal többen élnek, mint nálunk. Negyven évvel ezelőtt Amerikában 338 ezer embert zártak rács mögé, ma 2,3 millióan vannak bebörtönözve. Több az elítélt, mint a katona. Valamit nagyon elrontottunk – írja Peter Moskos a liberális amerikai napilapban. A szerző megállapítja, hogy „szabad társadalmunkban elvesztettük az igazságszolgáltatással és a büntetéssel kapcsolatos valóságérzékünket”. Peter Moskos a testi fenyítés visszaállítását javasolja az elhibázott igazságszolgáltatási rendszer korrigálására. Szerinte a jelenlegi rendszer – kis túlzással – nem szól másról, minthogy szegény, munka nélküli, vidéki fehéreket fizetnek szegény, munka nélküli, városi feketék őrzésére.


FOX News
Betilthatják az autóban való dohányzást New York államban olyan esetekben, amikor 14 éven aluli gyermekek is utaznak a felnőttekkel – olvasható a konzervatív amerikai hírtelevízió honlapján. A törvényjavaslatot David Weprin New York-i képviselő terjesztette be, aki a passzív dohányzásnak kitett gyermekek védelmében kíván eljárni. A törvény a lehajtott ablak mellett közlekedő gépjárművek esetén is érvényes lenne, s akár 100 dollárra büntetnék az elkövetőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.