Obie Trotter magyarként küzd az Eb-ért

MTI
2011. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Obie Trotternek, a bajnok Szolnok amerikai kosarasának honosítása már hónapokkal ezelőtt megfogant a válogatott szakvezetője, Mészáros Lajos fejében. A gondolatot tett követte, s mivel a 27 éves, 186 centis, kiváló irányító tegnap letette az állampolgári esküt, így már az augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőkön is pályára léphet. Itt Finnország és Portugália legjobbjaival kell küzdenie a nemzeti gárdának, s az első vagy a második hely megszerzése részvételt ér a litvániai kontinenstornán.
Mészáros Lajos tegnap szintén örömmel jelentette be, hogy a válogatott ismét számíthat Báder Mártonra is, aki tavaly derékfájdalmai miatt nem vállalta a szereplést. A csapat július 4-én kezdi meg a felkészülést a sorozatra Bükön, a tréningek között, július közepén Szombathelyen és Körmenden Iránnal, majd a hónap végén Szlovákiával vív felkészülési mérkőzéseket, s Ausztriában is vendégszerepel. Majd a hazai Universiade-válogatott elleni meccs után augusztus 7-én utazik a gárda Portugáliába, a sorozat első meccsére.
A válogatott keret: Szabó Zsolt (Sopron), Horváth Ákos (Szolnok), Vojvoda Dávid (Paks), Wittmann Krisztián (Kecskemét), Fodor Márton (Szolnok), Hanga Ádám (Manresa), Molnár András (Sopron), Soós Gábor (Kaposvár), Tóth Gergely (ZTE), Tóth Ádám (ZTE), Báder Márton (Szolnok), Keller Ákos (Albacomp), Obie Trotter (Szolnok), Hendlein Roland (Albacomp), Lóránt Péter (Burgos), Trepák Zoltán (Szolnok).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.