Öt halott a lengyel lakástűzben

Hírösszefoglaló
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öten meghaltak, heten pedig sérüléseket szenvedtek tegnapra virradóan a dél-lengyelországi, sziléziai vajdaságbeli Swietochlowice egyik lakóházában, ahol tűz ütött ki. Négy ember a helyszínen, ötödik sorstársuk pedig a kórházban veszítette életét – tudta meg a távirati iroda.
A tűz valószínűleg a több mint százéves, négyemeletes épület egyik lakásában keletkezett éjjel egy óra körül, és villámgyorsan terjedt tovább a fából készült lépcsőházban, amely a lakók egyetlen menekülési útvonala volt. Többen lakásuk ablakából ugrottak ki, az egyik lakó így halt meg. Hárman füstmérgezés miatt veszítették életüket, egy további áldozat a kórházban halt bele sérüléseibe. A sérültek többsége a házból a tűzoltók érkezése előtt kiugorva végtagtöréseket szenvedett, és kisebb-nagyobb felületen megégtek. Több lakónak azonban sikerült a tűzoltók által kifeszített ponyvára ugrania. A szomszéd ház lakói drámai jelenetekről számoltak be, egy asszony kisgyermekével a karjában ugrott ki az ablakon, szerencsére a tűzoltók által kifeszített hálóba esett. Mintegy 30 embert létrákon menekítettek ki. Hat lakás teljesen kiégett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.