Röviden

MTI
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lecke
A tanév végére már csökkenő tendenciát mutat az igazolatlan hiányzás, a jelek szerint van hatása az ötvenórányi távollétért „járó” iskoláztatásipótlék-megvonásnak. Megint hiába aggódtak a liberálisok.

Jelöletlen tojást találtak Rajkánál
Egy kamionnyi, Szlovákiából Magyarországra szállított jelöletlen tojást találtak pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajka közelében. A jármű szlovák sofőrje a szállítmányról nem tudott okmányokat bemutatni. A vámvizsgálat megállapította, hogy a tojásokon sem a termelőt, sem a szavatossági időt nem tüntették fel. A szállító ellen a közlekedési engedély és egyéb fuvarokmányok hiánya miatt közigazgatási eljárást indítottak. (MTI)

Fának csapódtak
Halálos kimenetelű motoros baleset történt szombat este Pest megyében. Piliscsaba és Tinnye között egy házaspár motorkerékpárjával kicsúszott az útról, majd két fának ütközött és felborult. Ezután még az asszony értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező mentők mindkettőjüket kórházba szállították, ahol a feleség meghalt. (MTI)

Kamaszt gázoltak el Kőröshegyen
Életveszélyesen megsérült egy 15 éves lány, akit Kőröshegyen elgázolt egy személykocsi. A fiatal lányt mentőhelikopter szállította a kaposvári kórházba. A helyszínen a forgalmat elterelték. A baleset körülményeiről, a gázoló jármű vezetőjéről egyelőre nincsenek részletek. (MTI)

Rablázadást vertek le Venezuelában
Ötezer venezuelai katona megostromolta helyi idő szerint pénteken Guarenas város börtönét, ahol napok óta lázongtak a fegyencek, egymást gyilkolva. Egy katona életét vesztette, 16 megsebesült. Egy helyi lap úgy tudja, hogy 11 elítélt meghalt és 26 megsebesült. Az ostrom közben a fegyencek rokonai a börtön bejáratánál gyűltek össze. (MTI)

Milliókat sújtanak a kínai áradások
Több mint kétmillió ember kényszerült elhagyni otthonát vagy vált más módon károsultjává az áradásoknak a kelet-kínai Csöcsiang tartományban, ahol 171 ezer hektárnyi mezőgazdasági területet öntött el az ár. Csaknem ezer vállalat munkáját kellett felfüggeszteni, s 2,6 millió ember megélhetése került veszélybe. A Kelet- és Dél-Kínát e hónapban sújtó áradásokban eddig már 170-nél többen vesztették életüket vagy tűntek el. (MTI)

Nyerőszámok:
Ötös lottó: 15, 20, 37, 42, 51. Joker: 500354. Hatos lottó: 6, 11, 27, 28, 32, 38. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.