Röviden

MTI
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ház előtt az új biztosi javaslat
A közigazgatási tárca tegnap az Országgyűlés elé terjesztette az egységessé váló biztosi rendszer létrehozásáról, valamint az adatvédelmi ombudsman helyébe lépő Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felállításáról szóló kétharmados törvények javaslatait. Az indítvány alapján az ombudsman a jövőben nem- csak állami szerveknél, hanem bankoknál, cégeknél is eljárást indíthatna súlyos alapjogsérelem gyanúja esetén. (MTI)

Újrafogalmaz az LMP
Az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul az LMP, mert az Országos Választási Bizottság elutasított kilenc általuk benyújtott népszavazási kérdést. A párt nem várja meg az AB döntését, újrafogalmazott kérdéseiket ismét benyújtja. (MTI)

Bezárástól féltik az iskolákat
A Pedagógusok Szakszervezete szerint az intézmények tanév közbeni megszüntetéséhez vezet a fideszes Kósa Lajosnak és a kereszténydemokrata Habis Lászlónak a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárására vonatkozó törvénymódosító javaslata. Az érdekvédők elfogadhatatlannak tartják a tervet. (MTI)

Éveket kaphat Eszes
Általános forgalmi adóra elkövetett 32 milliós adócsalással gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Eszes Tamást – közölte lapunkkal Sárközi Alexandra, a szervezet szóvivője. A gyöngyöspatai eseményekkel kapcsolatban ismertté vált Eszes Tamás, a Véderő „országos parancsnoka” évekkel ezelőtt az általa vezetett cégek után nem vallotta be az áfát, ezért akár öt év szabadságvesztésre és pénzbírságra is ítélheti a bíróság. A NAV a gyanúsítotti kihallgatás után a férfit szabadon engedte. (V. T.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.