Röviden

MTI
2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjeszkedik a GYSEV
Jóváhagyta a szaktárca a GYSEV Zrt. fejlesztési stratégiáját, amelynek központi eleme öt nyugat-dunántúli vasúti vonalszakasz vagyonkezelésbe vétele. A döntéssel a vasúttársaság 214 kilométernyi pályaszakaszt vehet át a működtetéséhez szükséges infrastruktúrával együtt 2011 végéig a MÁV Zrt.-től. A GYSEV az új elemekkel bővülő hálózatán versenyképes észak–déli alternatív vasúti tranzitfolyosót épít ki. (J. Gy.)

Munkahelyeket
tart meg a GE
Az eredeti, idén ezer munkahely megszüntetését előirányzó leépítési tervtől eltérően hatszáz dolgozót további egy évig foglalkoztat még a General Electric (GE) magyarországi fényforrás üzletága. (MTI)

Kitavaszodott
az autópiacon
Májusban megélénkült a kereslet a személyautók iránt az Európai Unióban (EU) – közölte az autógyártók szövetsége. Az EU-ban összesen 1,2 millió autó kapott rendszámot, szemben a tavaly májusi 1,1 millióval. Idehaza 3814 új autót helyeztek forgalomba, 12 százalékkal többet, mint egy éve. (MTI)

Kitárcsázott szója
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal kötelezte a Pioneer Zrt.-t, hogy a Bólyi Agrokémia Kft. 240 hektáros területén elvetett GMO-val – azaz génmódosított szervezettel szennyezett – vetőmagot tárcsázza ki – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A hatóság vizsgálatai kimutatták, hogy a területen korábban húsz tonna GMO-s szójavetőmagot vetettek el. A már kikelt növényeket a hatósági ellenőrök jelenlétében a vetőmagot forgalmazó Pioneer Zrt. kitárcsázta. A kártérítés és a költségek a forgalmazót terhelik. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.