Röviden

MTI
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csonka kvótát lőtt
Csonka Zsófia női sportpisztolyban olimpiai kvótát szerzett a müncheni kvalifikációs sportlövő Világkupa-versenyen. A 27 éves magyar versenyző 5. lett, ám az előtte végzők közül csak a bolgár Maria Grozdeva szerezhetett még kvótát, így Csonkáé lett a másik ötkarikás indulási jog. (MTI)

Arn Gréta lemondta
Arn Gréta térdsérülése nem jött rendbe, ezért lemondta a szereplést a ma kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon. „Nem szerettem volna kockáztatni, remélem, a július eleji budapesti tornára egészséges leszek” – mondta a világranglistán 47. magyar játékos. Kiesésével egyesben csak Czink Melinda képviseli a magyar színeket, női párosban Marosi Katalin az orosz Veszna Dolonc, Czink a román Irina-Camelia Begu oldalán lép pályára. Az előversenyeken Eastbourne-ben Andreas Seppi és Marion Bartoli, s’Hertogenboschban Dmitrij Turszunov és Roberta Vinci nyert. (MTI)

Turánék bravúrja
A francia Sébastien Ogier (Citroën) nyerte az Akropolisz-ralit, a vb-sorozat 7. futamát, amelyen az SWRC kategóriában érdekelt Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a bravúros 3., összetettben a 13. helyet szerezte meg Ford Fiestájával. (MTI)

Csernoviczki bronza
A 48 kg-os Csernoviczki Éva 3. lett a Rio de Janeiró-i olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-versenyen. (MTI)

Faldum, Szakály
A férfiaknál Faldum Gábor, a nőknél Szakály Zsuzsanna nyerte tegnap a Triatlon Tour-sorozat idei 3., bajai állomásának szakadó esőben rendezett sprintversenyét, amely 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból állt. (MTI)

Honvéd-tüzérség
Bár az NB II Keleti csoportjában 15. Orosháza vezetett, a Nyugati csoportban 15. Honvéd II. végül hazai pályán 5-1-re győzött a másodosztályban maradásért rendezett osztályozó 1. mérkőzésén. (MTI)

Első osztályú Granada
Harmadikként a Granada harcolta ki a feljutást a spanyol labdarúgó élvonalba, miután a rájátszás visszavágóján 1-1-et játszott az Elchében, így idegenben lőtt góllal megnyerte a párharcot. A gárda legutóbb 35 évvel ezelőtt szerepelt az első osztályban, hat éve a negyedosztályban játszott. (MTI)

Orosz címvédés
Oroszország megvédte címét a stockholmi atlétikai csapat Eb-n, a Szuperligában. Egy osztállyal lejjebb Izmírben a magyar gárda 6. lett. (MTI)

Nyerő totószelvény
A totó 24. heti, 2. fordulós tippjei: 2, 2, 2, 2, 2, 1, X, 2, 2, X, 1, 1, X és lapzárta után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.